-

Blogg

Inte så aktiva här!

2019-01-30

Då det är fullt upp och ofta för lite tid är vi mer aktiva på instagram under namnet jacobsbergsstuteri.
Gå gärna in där och följ oss i våran vardag hemma i stallet och på tävling och också en glimt av de två hoppryttarna som är hemma hos sig men med våra hästar ,Amanda Landerblad och Kajsa Björe.
Vi kommer inte uppdatera denna hemsida mer, såklart om nån blir såld m.m skriver vi det 🙂

(vilar från sidan)
Pay and jump

2018-11-05

Förra veckan var vi på Pay and jump med unghästarna. De skötte sig jättebra och hoppade hela banan runt. 😉
Fullrulle hemma med alla hästar, vi har även börjat att raka hästarna. Vilket de verkar tycka är skönt. I helgen var det tävling. Mio och Gilbert var i Eskilstuna och hoppade två klasser var.
Gilbert blev placerad i båda klasserna. Mio hade ett pet i 1m och sen gjorde han en vägran i andra klassen. Tingeling och Cilla hoppade i Hamre. Tingeling i 1.30 och placerad och Cilla hoppade en 1.20 och placerad.
Sen hoppade Tingeling en 1.35 på söndagen och vann. Fina hästar!
Denna vecka är det hoppträning hos Lotta, Pelle kommer och skor och på fredag kommer några få sig en behandling av Camilla.
bilder 001

bilder 005
Tävlingar

2018-10-30

Amanda och Tingeling var med två dagar och tränade för Pessoa. Det var superkul och jättelärorikt att lyssna på honom. Han tyckte att Tingeling var en jättefin häst vilket inte gjorde det sämre.
Förra veckan var 4 hästar hos Lotta och hoppade. Och Calle och Tristan fick åka till Kungsörs ridskola och hoppa bana och även träna på att byta lite miljö.
Igår började vi med vinter helt plötsligt och Andreas kom och vacc fölungarna. Imorgon åker vi på Pay and jump i Eskilstuna med 4 hästar. Unghästarna är redo att börja tävla lite smått.
Till helgen tävlar Mio och Gilbert i Eskilstuna och Tingeling och Cilla tävlar med Amanda i Hamre.
LOTTA 001
Fia & Rihanna

2018-10-15

Förra veckan sattes Fia och Rihanna igång igen och båda var taggade och verkar nöjda med det. Vi var hos Lotta med ett gäng som hoppade bra.
Vi tränade att åka lastbil på dem som är efter med det. På torsdagen tog vi en timeout och åkte till Elmia och samla ideér och kollade på många fina hästar.
I lördags tävlade Mio och Gilbert i Hamre med Stina. De hoppade två klasser och Gilbert var felfri i samtliga klasser . Mio var felfri i första klassen och såg ett spöke i andra så det blev en vägran men hoppade sen på.
Tingeling hoppade i Lidköping med Amanda en 1.30 och var felfria.
Denna vecka kommer Pelle och skor och Camilla kommer och behandla några hästar. Tingeling och Amanda kommer rida för Pessoa. Och alla andra rullar på här hemma.
Carlstad Horse show

2018-10-01

Vi började förra veckan med att åka till Lotta och träna. De unga hästarna blir bättre och bättre, de blir väldigt trötta av allt nytt. Att träna med andra hästar m.m
De äldre är istället så övertaggade men hoppar fint.
Sen var Öknaskolan här på studiebesök, ettor som ska välja inriktning. Alla hästar var inne på dan så det blev mycket med gos.
På fredagen tävlade Cilla med Amanda på Carlstad Horse show. De fick ett pet i 1.15 klassen. Sen hoppade Toto och Grace i 1.25 klassen på lördagen, Grace vann och Toto blev trea. Tingeling hoppade en 1.30 med ett pet.
Och på söndagen slog Grace och Kajsa till igen och vann nu 1.30 klassen + att de fick meeting priset.
Denna vecka kommer Pelle och skor och träningar hos Lotta. Alla hästar är nu inne för vintern på nätterna.
En riktigt bra helg!

2018-09-24

Veckan flöt på med alla saker som skulle göras. I tisdags var vi hos Lotta och hoppade unghästarna som var jätteduktiga. De var väldigt trötta när vi åkte hem.
Leif Medin har varit här och gjort pass på fölen .
Hästarna började tävla i fredags, Toto i 1.25 tog en tredje plats och Tingeling hade ett pet i 1.35. Sen på lördagen vann Toto 1.30 och Grace och Kajsa blev 2a i samma klass.
Tingeling debutera i 1.40 och var felfri och en 10 e plats, så duktiga!
Nu ny vecka som vi börjar med att Pelle kommer och skor och verkar och Stina kommer och rider ett gäng. Det blir Lotta träning i veckan.
Cilla i kumla

2018-09-17

I helgen som var tävlade Cilla och Amanda i kumla , först en 1.10 dubbel nolla och sen en 1.20 på lördagen. Hon la en vägran men hoppade annars bra.
Till helgen är det Sundbyholm tävlingar igen där Tingeling, Toto och Grace kommer tävla. Tingeling kommer debutera i 1.40.
I veckan kommer Leif Medin och ska göra pass på fölen. Vi kommer att åka till Lotta för träning med ett gäng hästar.
mm 001
Träningar hos Lotta

2018-09-10

Förra veckan började vi med att hämta en till hästtransport så vi kan få med oss fler hästar till träningar och tävlingar.
På onsdagen åkte Rocky och Calle och tränade hos Lotta. Det var första gången de åkte lite längre och sen träning på det, de skötte sig strålande men var helt slut när de kom hem.
På torsdagen var det dags för Clara och Bambi och Tristan och Gilbert att träna hos Lotta. Clara och Tristan var det också första gången lite längre åkning och sen träning på det men de skötte sig.
Bambi och Gilbert var lite mer på hugget för träning och tyckte det var super kul!
Grace och Kajsa tävlade på Sundbyholm i helgen , på fredagen blev det ett pet i andra omg och på lördagen blev det en 6e plats i 1.30 klassen.
Denna vecka kommer Andreas och vacc och Stina och vi andra motionerar på alla hemma .Cilla och Amanda ska tävla i Kumla i helgen.
MO 016

MO 020
Norrköping

2018-09-03

Som alltid är det full rulle, hemma på gården har alla hästarna fått hoppa bana. Mest lycklig var nog Bambi som tyckte det var så roligt.
Men alla unghästar skötte sig också och tog sig runt. Pelle var här och skodde ett gäng hästar.
På fredagen började Norrköpings tävlingarna, Tingeling och Toto var där med Amanda och Grace och Kajsa. Alla hoppade 1.30 klasserna.
Tingeling och Grace hade ett varsitt pet på fredagen och Toto blev placerad. På lördagen blev det en tredje plats för Toto och Tingeling på 10 plats av 98 starter.
På söndagen rev Grace det sista hindret vilket var surt då dem annars hade vunnit. Tingeling blev placerad igen. Så fina hästar!
Denna vecka ska ett gäng åka till Lotta på träning och Cilla kommer hoppa på Sundbyholm.
m 010
Norrköping

2018-08-26

Tiden bara flyger förbi, hemma rids alla överallt där det går att rida och galoppera. Vi får tillomed låna en gräsplätt av trädgårds folket. Och det är stort!
Det har varit lugnt på tävlings fronten. Cilla har gjort en 1.15 0-4 , super fin.
Till helgen börjar Norrköpings tävlingarna där Toto, Tingeling och Grace kommer hoppa 1.30 klasserna.
Tintin har även flyttat hem till Saga Flygare som har köpt honom , vi önskar lycka till och super kul!
Datorn har nu vaknat och vi kan uppdatera igen :D

2018-08-13

Datorn sa upp sig för en tid sen och vi har därför inte kunnat uppdatera men nu har datorn vaknat och vi är tillbaka!

För tre veckor sedan var Toto, Tingeling och Grace på Sundbyholm och tävlade med fina resultat i alla klasser. Grace vann 1.25 klassen och Totot slutade 3:a 1.30 finalen.
Helgen efter var Tintin och Cilla och hoppade en varsin 1.15 vilket resulterade i en 3:e plats för Cilla och en 7:e plats för Tintin.

Medans hästarna tävlat på har vi fått in halm till vintern, Pelle har varit här och underhållit personalen och gjort hästarna fina om fötterna. Vi har även skaffat två musjägare, Molly och Nils.

Det har även börjat en ny tjej i stallet som ska rida hästarna här hemma och tävla. Stina Holgersson är varmt välkommen in i teamet 😀
Kajsa och Grace var i väg och tävlade i veckan där dom vann 1.30 och Toto och Tingeling var på Sportrider igår där Toto fick en 4:e placering i 1.30 och Tingelin hamnade på en 7:e plats även hon i 1.30.

Den här veckan rullar på som vanligt, veterinären kommer förbi en sväng och även Pelle.
Sundbyholm

2018-07-23

Vi kämpar på i värmen . Hemma på gården rids de hästarna som är igång, hagar målas och stallar töms och tvättas.
Pelle verkade ett gäng förra veckan. I helgen var Amanda och tävlade 4st Cilla, Tintin, Tingeling och Toto.
Alla var felfria i sina klasser. Tingeling och Toto blev placerade.
På torsdag börjar Sundbyholm tävlingarna där Tingeling och Toto kommer gå med Amanda och Grace och Kajsa.
mobilen 001

Tävling

2018-07-03

Förra helgen var Amanda och tävla på sportrider med Tintin och Cilla. Tintin hoppade en 1.10 och blev placerad och Cilla hoppade en 1.20 felfritt och placerad.
Grace tävlade också i helgen i 1.30 men hade tyvärr 2 pet men var i fin form.
Vi har satt igång några igen som behöver vara igång , Pelle kommer i veckan och skor ett gäng. Annars är det lata dagar i hagen.
mobil juni 054
Sommarlov för de på gården!

2018-06-18

Förra veckan var sista veckan som hästarna fick slita, nu är det sommarlov för de som är hemma på gården.
Då får vi ge oss i kast att röja ,städa ,tömma och måla.
Tingeling och Toto är med Amanda på Fjärås hoppryttare (Göteborg) och ska tävla i veckan , där kommer Tingeling att debutera i 1.35.
Håller alla tummar! Sen kom även Kajsa och Grace på en 5e plats på Runsten i fredags i 1.30.
Tävlingar

2018-06-11

Även fast ett gäng är ute på nätterna har de inte sommarlov än ,fast de gärna vill det. I onsdags åkte vi till Kumla och gjorde ett byta av Tintin mot Honey.
Tintin blev kvar hos Amanda och sällskapar Toto och Honey fick komma med oss hem och fundera över livet.
På fredagen tävlade Tintin och Cilla på Filipstads ridklubb. Tintin var dubbelnollad och tog en 4eplats. Cilla hoppade en 1.15 och hade ett pet. Kajsa och Grace var på sportrider och tog en 3e plats i 1.25.
Sen på lördagen var det Tingeling och Totos tur att hoppa en varsin 1.30 på sportrider. Tingeling var superfin och hamnade på en 9plats och Toto var också fin men hoppade tyvärr för nära ett hinderstöd så Amandas fot fick med sig det.
Nu kör vi sista veckan som hästarna rids och sista veckan som vi har praktikanten som sen slutar skolan. Pelle kommer på onsdag.
Sundbyholm

2018-05-30

I fredags drog Sundbyholm tävlingarna igång igen. Först ut på fredagen var Cilla och Honey i 1.10 där Cilla hade ett pet.
Sen på lördagen hoppade Tingeling ,Toto och Grace i 1.30 där Toto knep en 4 plats och Tingeling blev placerad.
Grace hade tyvärr 4 fel men tog igen det på söndagen då hon vann 1.30 klassen.
Hemma på gården mår alla bra men varmt, vi börjar rida direkt på morgonen för att få det lite svalare.
Igår var Cilla och Honey i Kumla och tävla. Cilla gjorde en felfri 1.10 och Honey ville inte vara med i huvudtaget.
På fredag kommer Pelle och skor så avslutar vi med lite aw .
Dagarna flyter på i strålande sol :)

2018-05-25

Veckorna och dagarna flyter på i hettande sol. Alla hästar är glada, och speciellt glada är de som fått gå ner på lite sommarbete 🙂
Fölungarna växer så det knakar och fölstona njuter av att dom äntligen är ute 😉 vi har en praktikant från Öknaskolan som ska vara hos oss i 5 veckor. Ebba som hon heter har varit här förut i höstas och går andra året med inriktning djur.
Amanda är på Sundbyholm den här helgen och med sig har hon Cilla och Honey som ska starta 1.10 idag och imorgon ska Toto och Tingeling starta 1.30. vi håller alla tummar och tår 😀
Hästarna här hemma rids både i skog och lite på banan, Tintin och Mio fick hoppa en bana i måndags och båda skötte sig exemplariskt. Unghästarna fick löshoppa i onsdags och åka lastbil för första gången i Tisdags. Vi är alla förvånade över hur bra de skötte sig. Det var som att dom aldrig gjort något annat, alla 5 gick på så fint och stod nästintill stilla hela tiden.
(lite bilder från när Toto hoppade på Sundbyholm förra gången med placering)
Föl

2018-05-17

Nu har äntligen två föl kommit. I måndags tidig morgon fölade Sunshine ett hingstföl e: Heartbeat .Alla mår bra och är pigga och springer runt i hagen.
Sen igår kväll fick Lionheart ett sto föl e: Bravour 1197. Även dem mår bra.
Annars rids hästarna i skogen och på banan. Ett litet killgäng har fått gått ut på sommar bete. Pelle var här och skodde igår.
1maj

2018-05-08

1 maj var Toto i final i 1.30 klassen på Sundbyholm, först hoppade han en felfri runda och i runda nr 2 fick han ett pet så han slutade på en 5e plats.
Annars har Pelle vart här och verkade ett gäng.
Tingeling, Toto och Grace tävlade i helgen alla med ett varsitt pet.
Hemma på gården är det trim och klättring på schemat. Och hopp om att en fölunge snart tittar ut.
Tiden flyger iväg!

2018-04-23

Tiden bara flyger iväg och helt plötsligt är det en ny vecka. Hemma går hästarna i skogen och unghästarna har hoppat bana och blivit löshoppade.
Vi har byte av praktikanter från Öknaskolan, en ny som ska vara hos oss i 2 veckor . Snart sätter fölningarna igång men just nu nöjer vi oss med kalvar och lamm på gården.
Helgen 14-15/4 tävlade Cilla ,Honey och Toto i Kumla med Amanda. Honey och Cilla gjorde en varsin felfri runda i 1.10 och Toto var felfri i 1.20 första dan och ett pet andra dagen.

I veckan fick två av våra hästar äran att vara med på träning hemma hos Lotta för Nelson Pessoa. Grace hoppade med Kajsa och Tingeling hoppade med Amanda.

I helgen var vi på Sundbyholm och tävlade i dagarna tre. Tingeling hoppade två felfria i 1.20 och i 1.25 sen sista dan tog luften slut i 1.30 och det blev 2 pet.
Grace hoppade två 1.30 i fredags blev det 0-4 och i söndags blev det 0-4 och en 10e placering. Mio hoppade två 1.10 och var super fin.
Tintin hoppade en 1.10 och en 1.20 och la där in en vägran. skit häst! Nu laddar vi om för ny vecka och nya tävlingar på Sundbyholm med ett gäng hästar.
Södertälje

2018-04-09

Under påsk helgen var Gilbert  och Mio och tävlade i Södertälje. Båda hoppade en varsin 1.10 ,Gilbert var felfri och Mio fick ett tidsfel.

Honey och Tingeling var i Manntorp med Amanda och tävlade. Tingeling hoppade en felfri 1.20 och Honey fick 7 fel på en vägran.

På hemma plan har 4-åringarna hoppat bana och klättrat i skogen och imorgon kommer Pelle och skor ett gäng.

I helgen var Grace och Amanda och hoppade för laget Jump club , de red en dubbel nolla och laget slutade på en tredje plats.

mobilen 009
Äntligen lite vår

2018-03-27

Vi slits mellan snö och lera men har nu äntligen kunnat börja vara på ridbanan igen. Alla hästar är nu i gång.

Vi har två praktikanter här en från öknaskolan och en som går sista året på realgymnasiet i Nyköping.

Så vi tömkör nu alla unghästar igen för det är en bra grund, flera hästar har varit hos Lotta för träning och varit fina.

Amanda och Tingeling har tävlings debuterat i 1.20 med ett pet i Linköping. En fin runda. På onsdag kommer Pelle och skor och sen laddar vi för tävling på måndag i Södertälje.

Toto rockasockorna på Downs syndrom dagen. Våran vetrinär ska vara med i Bonde söker fru! Vi hurrar och kommer sitta med skäms kudden men hoppas att han hittar kärleken i sommar.
USA

2018-03-12

Idag började vi dagen med Pelle som kom och skodde och på onsdag kör vi träning hos Lotta. Annars nöter vi på i detta tråkiga väder, vi vill verkligen ha vår nu!!!

Fått ett nytt hinder ( som trädgårsdsfolket byggt)

 

 

Våran fina lilla

 

 

 

 

Harry som förra året tog oss till Falsterbo och Elmia  är nu på väg till USA.

Han gick på lastbilen och började sin resa i tisdags.
Vi håller tummarna för vår

2018-02-20

Hästarna är pigga och glada och vi hoppas på vår snart.

Patrik, Josefin och Erik har byggt en jättefin sjukhage som vi länge har längtat efter. Partik och Josefin har även byggt ett nytt hinder som vi hoppas ska bidra till många tårtor 😉

Eftersom snön är envis och vägrar försvinna så får vi göra det bästa vi kan när det gäller träning av hästarna. Det har blivit mycket rida i sommarhagen och de hästar som behövt hoppa har fått åka till ridhuset i stjärnhov. Tintin och Cilla var och hoppade en sväng i går och skötte sig bra. Vi rakar så mycket vi bara kan.

I söndags var Bettan iväg till Lotta och kollade när Tingeling, Honey och Grace tränade. Tingeling och Honey rids numera av Amanda Landeblad och vi hoppas på stora framgångar för dem tillsammans.

Den här veckan är Sandra ledig så hästarna får en lugn vecka med mycket backträning och uteritter. På onsdag kommer även Camilla och ger hästarna lite efterlängtad massage.

 
2018-02-13

Förra veckan hoppade Toto och Gilbert hos Lotta , de var pigga och fina. Nu planerar vi ridning efter väder igen. Igår var Cilla och Mio i ridhuset och de andra trimmades nere i sommarhagen.

På torsadag kommer Pelle och verkar och skor. Idag på själva fettisdagen unnar vi oss semlor och bio (personalvård)
Ridhus

2018-02-05

I fredags var vi i ridhuset och hoppade ett gäng hästar. Alla var pigga och glada att ha fäste med hovarna.

Idag börjar vi med Pelle som gör 4 runtom skoningar. Vi kommer köra en träning för Lotta i veckan. Och på fredag kommer Camilla och kör lite laser behandling på några av hästarna.
Motion efter väder!

2018-01-29

Nu är alla tävlings hästarna igång. Vi försöker rida lite efter väder då vi inte har nått ridhus. När det var mega mycket med snö gick det bra att galoppera i det.

Sen kom lite halka fick vi rida i skogen och just nu är vi lite överallt 😉

Men denna jäkla leran som unghästarna verkar älska. phu !
Snö träning!

2018-01-22

Det är kallt men det är perfekt träning i snön för hästarna. Det blir inte sämre av att det är otroligt vackert ute.
Äntligen lite snö!

2018-01-17

Nu är det full rulle igen. Andreas var här och vaccinera några hästar i måndags. Vi har slängt ut julgranen från stallet .

Idag är Pelle hos oss och skor och avelsstona har blivit verkade. De andra trimmas i snön idag.
2018

2018-01-09

Nytt år  med nya mål . Hästarna har nu fått vila och vissa vilar lite längre.

Under vilan har vi passat på att kolla tänderna på vissa av hästarna, gått igenom sadelkammaren m.m

Det har varit väldigt lerigt överallt och hästarna har tyckt det varit mysigt.

Nu är vissa igång igen och piggare än vanligt.
vi har tagit jullov

2017-12-18

Hästarna har fått lite välförtjänst vila efter ett bra år. unghästarna slutade på topp med att hoppa en bana. när hästarna vilar så passar vi på att fixa lite i stallet, sånt som man inte riktigt hinner med annars. Sadelkammaren har fått sig en liten make over. vi har även fått in en superfin gran i stallet som dom flesta av hästarna är lite skeptiska till 😉
Årets sista tävling.

2017-12-06

Vi började veckan med träning hos Lotta med Tingeling och Mio. Båda var lite vilda men hoppade fint.

Sista veckan som hästarna går så vi åker till Södertälje på torsdag och Tingeling tävlar i 1.30 klassen. På fredag åker Mio och Tintin och hoppar en varsin klass.

(gammal bild då datorn har gett upp)

 

 

 
Resultat!

2017-11-28

I fredags var vi på Strömsholm och tävlade , Mio och Tintin hoppade en varsin 1.10. Båda var dubbelt felfri och det blev att  medverka på prisutdelningen för Tintin .

På lördagen tävlade Tingeling  i 1.30 och Grace i 1.20 båda hade ett varsitt pet, men båda var super taggade. Grace hoppade 1.25 på söndagen där det blev 4 fel i andra fas.

Ny vecka där unghästarna ska hoppa en bana innan vila , Pelle kommer och skor och resten av gänget rids. Vi åker på fredag till friends arena och kollar på fina hästar.
Södertälje

2017-11-21

I söndags var vi och tävlade i Södertälje med Tintin och Tingeling.

Tintin hade inte sin bästa dag för tävling och vägrade på hinder.

Tingeling var super taggad för 1.30 och hade tyvärr ett pet. Nu laddar vi om för tävlingar på Strömsholm som börjar på fredag.

Hemma rids alla hästarna i skogen. Unghästarna har blivit tömkörda en agility bana som de klarade av bra.

 

 
Vintern börjar komma.

2017-11-14

Denna vecka kom minusgraderna så vi har hållt oss i från ridbanan och ridit ut alla hästar.

Idag var Cilla och Tingeling och tränade för Lotta. Planen är att tävla i Södertälje på söndag. Annars massa fix hemma på gården.
Hamre

2017-11-06

Vi var på fredagen och lördagen på Hamre och tävlade. Första inomhus för hästarna.

Först ut var Gilbert som gjorde en felfri runda i 1.10 sen Tintin i 1.20 som hade ett onödigt pet. Sen på lördagen hoppade Mio och Gilbert i 1.10 klassen. Mio var jätte fin, Gilbert vägrade på ett hinder två gånger.

Denna veckan är det trimma hästar både på ridbanan och istallet. Pelle kommer på onsdag och skor.

001
Hemma från Elmia

2017-10-31

Nu är vi hemma igen och stjärnorna har landat i hagen.

På onsdagen tävlade Harry och Tingeling med två bommar ner var. Sen hoppade Grace och var felfri i sin klass.

På torsdagen åkte vi som var kvar hemma ner och hejjade på Tingeling. Hon var jätte fin hade ett ner+ ett tidsfel. Sen fick hon följa med oss hem.

På fredag morgon hoppade Harry sin sista klass 1.25 och var felfri. Så duktiga men trötta hästar. Grace hoppade igen och slutade på en 5e plats, och då vidare till final.

Finalen för Grace gick på söndagen 0-4 i andra omgången och slutade på en 4e plats. Så duktiga Grace och Kajsa.

Denna vecka har vi två nya praktikanter från Öknaskolan som ska vara här några veckor. Vi har massor av fix att göra och Pelle var här och skodde ett gäng.

mob 026
En spännande vecka är igång

2017-10-25

Veckan började som vanligt med måndagsmöte och lite småfix inför Elmia. Harry och Tingeling klipptes och fixades de sista inför tävlingen och är nu i toppskick.

Stjärnorna lastades kl 11.30 på tisdagen och Bettan körde ner dem till Elmia. här hemma motionerade vi lite hästar och fixade i stallet.

onsdagen har enbart bestått av regn och rusk. Harry har gjort sin första runda och nu väntar vi med spänning hur det ska gå för Tingeling.

Tanken är att en del av hejaklacken hemifrån ska åka till Elmia på torsdag.

 
 
I helgen var Harry och Tingeling hos Lotta och gjorde sin sista träning innan Elmia ??#showjumping #jumping #lovley #jkab #elmia2017
 
Vill även påminna er om följa vårat instagramkonto.
 
https://www.instagram.com/p/BaoAAyljsho/?taken-by=jacobsbergsstuteri
 

 
Laddar inför Elmia!

2017-10-18

Vi rivstartar veckan med att Pelle kom och verkade och skodde några stycken. Sen på tisdagen tränade vi på med hästarna, alla unghästar blev ridna och dom skötte sig fint.

På tisdagskvällen var det träning för Lotta Björe med de två som ska till Elmia och tävla nästa vecka. ( Harry/Tingeling)

Denna vecka har vi även 2st praktikanter, en från öknaskolan och en från frejaskolan. Hittade ett gammalt kort på stoffer när han är snyggt uppfixad.
Sharpman

2017-10-10

Helgen flöt på i regnet med att hästarna motionerades.

Tävlingsfri vecka så hästarna trimmas hemma på banan ,några klättra i skogen och unghästarna har tömkörts i skogen. Och idag stod det löshoppning på agendan.

De var fina vissa hetare än andra men Clara fick en guld stjärna för utförandet. Sharpman kommer till stallet  idag och ska hjälpa till med sadelprovning och Andreas kommer på torsdag för att vacc ett gäng.

Glöm inte att följa oss på instagram där vi heter jacobsbergs stuteri.

 
Södertälje

2017-10-02

Tingeling och Harry hoppade en varsin 1.20 på fredagen , båda hade ett varsitt pet men blev placerade. Det var en utmanande bana med en del svårigheter.

På lördagen var Harry fel fri i 1.20 och Tingeling hade två pet i en lika svår bana i 1.30. Sunshine har dräktighets kollat och allt ser ut att må bra.

Toto har varit på återbesök för operationen och allt såg bra ut . Tävlingsfri vecka så vi tränar på hemma.

 
Bra helg!

2017-09-25

Torsdag till lördag var vi och tävlade på Sundbyholm. Hästarna skötte sig bra och var taggade för tävling .

Mio och Harry började torsdagen med en  varsin felfri runda och Mio blev placerad i sin första avd a 1.10. Gilbert hade en ner i 1.10 och Honey hade ett stopp.

På fredagen var samtliga hästar felfria ,Mio som var sist ut fick ett ner som var ett surt ner. Tingeling avslutar utomhus tävlingarna med att vara felfri i 1.30.

Idag  har vi stor militär övning runt knutarna men hästarna verkar ta det med ro mer vi som kollar. På torsdag har vi studiebesök av Öknaskolan och på fredag börjar vi inomhus säsongen i Södertälje.

Thunder har blivit såld och flyttat till en ny familj där han kommer få det toppen och vi önskar lycka till!
Sundbyholm

2017-09-18

Då laddar vi och gör oss redo för sista Sundyholm tävlingen utomhus. Det är 5 hästar som kommer att tävla torsdag till söndag.

Idag tränas det hoppning hemma, på onsdag kommer Pelle och skor och sen är det tävling.

Helgen som var fick unghästarna gå löshoppning och alla tävlingshästar reds ut i skogen.

 
Elmia

2017-09-10

Under veckan som gått har flera Jacobsberghästar tävlat på Sundbyholm med fina resultat, Gilbert och Mio nollade sina 1.10-rundor och Honey blev placerad på en sjundeplats i sin 1.10-klass. Tingeling gjorde sin sista kvalrunda i 1.30 till Elmia och var felfri, vilket innebär att både Harry och Tingeling kommer tävla på Elmia i oktober! Harry kommer tävla 1.20 och Tingeling 1.30.

Nu i helgen så börjar vi tvätta ur stallet inför hösten och under nästa vecka så kommer Camilla och bl.a masserar några hästar. Pelle kommer även och skor under nästa vecka.

 
Sundbyholm

2017-09-05

Helgens tävlingar i Norrköping var blött och lite sura rivningar för hästarna hoppade fint men ibland är det så.

Nu laddar vi om för tävlingar på Sundbyholm i 4 dar där ett gäng hästar kommer att gå bla Harry,Tingeling, Gilbert och Mio.

Annars har vi fått in all halm för vintern ,lite bromshaveri på hästbussen men det är lagat nu och pyssel med hästarna.

Vi har startat ett instagram konto -Jacobsbergsstuteri gå gärna in och följ oss.

Toto är också hemma igen efter operation.
Norrköping

2017-08-30

Vi började Måndagen med att Pelle kom och skodde. Emma (öknaeleven) gör sin sista praktik vecka.

Igår var vi och tränade fyra hästar hemma hos Lotta, alla hoppade jätte fint och det såg bra ut . Kul att börja tävla igen!

Imorgon åker Harry och tävlar i Norrköping, kommer hoppa där torsdag till lördag.

Cilla är även hemma igen för träning på hemma plan.

 
Ryttaren på semester!

2017-08-23

Då våran ryttare har dragit på semester har vi alla fått dragit på oss ridbyxor . Det är full fart på alla hästar och planen är för några Norrköping nästa vecka.

Pelle kommer och skor några hästar och alla semestrar är klara nästa vecka! Med full styrka laddar vi för höstens tävlingar.

Ikväll ska vi även njuta av lite god mat med Py .
Mio

2017-08-14

I går hoppade Mio och Honey  på Vänstas ridklubb. Och efter ett litet tävlings uppehåll gick det väldigt bra. Mio tog sig runt felfritt i 1m och Honey var inte sämre hon och hoppade sig runt 1.10 felfritt.

Veckan är tävlingsfri men alla unghästar sätts igång igen, vi har en praktikant från Ökna och tävlings hästarna trimmas.
Tävlingar

2017-08-08

I lördags tävlade Tingeling i 1.30 och hoppade en felfri runda och Tintin hoppade en 1.20 och blev placerad på en 9e plats. Det var duktiga hästar!

Nu nöter vi på hemma igen och laddar för tävling på söndag med Mio, Gilbert och Honey på Vänsta.

Nästa vecka kommer även en praktikant från Öknaskolan.

 
Sundbyholm

2017-08-03

Då har det dragit igång. I tisdags var Gilbert super fin i 1m , Tintin och Tingeling gjorde fina runder i 1.20. Cilla hade inte sin bästa dag.

Igår debuterade Tingeling i 1.30 med bravur! Alla hästar har hoppat fint.

 

 

JKAB © Copyright 2011 | info@jkab.nu