-

Maria Blomgren
maria.blomgren@jkab.nu


Elisabeth Blomgren
elisabeth.blomgren@jkab.nuOm oss

Jacobsberg är beläget i det vackra Sörmland. På gården bedriver vi olika verksamheter men våran inriktning är hästarna. Vi har ett tjugotal hästar, vissa med andra inriktningar. Men den största inriktningen vi har är hoppning. Vi driver avel med betäckning med prestationsmeriterade halvblodshingstar. Och även Ponnykorsningar där vi har haft stjärnor som Little Arrow, Little Wonder och även Little Shadow.

Vi är 2st heltidsanställda och 4st timanställda. Vi seminerar på plats, har dem som fölungar, börjar sen träna alla grunder och sen går de vidare till försäljning.

Man glömmer lätt bort uppfödarna. De som ligger till grunden för framgångarna.

Att göra en ranking av Sveriges uppfödare är nog en omöjlig uppgift där imot är det roligt att uppmärksamma de som har lyckats extra bra.

Vi fick det lilla extra i Ridsport nr 1 -06. Lottie Tham uppmärksammandes för sin två utmärkta hopponnyer med samma mamma, Little Shadow och Little Wonder. Är båda rankade bland Sveriges 100 bästa hopponnyer enligt Ridsportförbundets statistik.

Little Arrow (Ärtan)
F-78 gick bort år 2000
C-ponny.
Irländsk ponny med okänd stam. Hon gjorde sig gällande på hoppbanorna i slutet av 1980-talet & början av 1990-talet. Hon lär ha klarat av hinder på 1,60 utan problem. Ett par ryttare har tagit sig upp till eliten med hennes hjälp. Både nationellt & internationellt. En extremt hinder klok & talangfull ponny som togs in i avel & fick fyra föl. Två utav dem tävlar idag inom eliten i ponnyhoppning.
Idag är Ärtan i himlen men vi har ett tiotal ättlingar kvar i stallet.


Kontakta oss

Namn E-post
Meddelande

JKAB © Copyright 2011 | info@jkab.nu